Kulturkanon i undervisningen
 

Hvis jeg vil vide mere?

Hvis jeg gerne vil vide mere?

Det er ikke svært at finde oplysninger om Jammers Minde, Leonora Christina, Corfitz Ulfeldt og deres samtid. I Arkiv for Dansk Litteratur på Internettet findes et omfattende forfatterportræt af Leonora Christina Ulfeldt på adressen http://www.adl.dk/adl_pub/fportraet/cv/ShowFpItem.xsql?nnoc=&ff_id=36&p_fpkat_id=biog

 

Her kan man finde noget om mennesket Leonora Christina, om Jammers Minde, om hendes øvrige forfatterskab og om modtagelsen af Jammers Minde, da det udkom sidst i 1800-tallet.

 

Skrevne portrætter af Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt findes i diverse leksika. De nyeste er i Den Store Danske Encyklopædi fra 1990’erne. Dansk Biografisk Leksikon fra 1905 står på læsesalen i de fleste folkebiblioteker, og det rummer større artikler om Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt. Dette leksikon er lagt ud på nettet under adressen http://runeberg.org/dbl/.

 

Hvis man har mod på at give sig i kast med egentlige bøger om Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, er det nærliggende at pege på to, der begge udkom i 1990’erne:

 

Bodil Wamberg: Leonora Christina. Dronning af Blåtårn (1990)

Steffen Heiberg: Enhjørningen. Corfitz Ulfeldt (1996)

 

Se i øvrigt Litteraturhenvisninger og Linksamling.

 

 

Stig O. Carlsen