Kulturkanon i undervisningen
 

Opgave 13

Opgaven sigter især på eksamensformen:

Emnet skal være valgt således, at eksaminanden kan inddrage eksempler på tværs af mindst 2 discipliner (produktdesign, kommunikationsdesign og design af fysiske omgivelser).

 

Opgave om portfolio bevidsthed

Da der jo skal være en vis sammenhæng i portfolioen, så man ved eksamenstide kan finde en passende overskrift/tema for årets arbejde, kunne man f.eks. tage udgangspunkt i en ny smykkekollektion fra Dyrberg/Kern til mænd.

 

Link: http://www.dyrbergkern.com (klik på “Kollektion”, dernæst “DKmen”).

 

Brug det forenklede element, du tidligere har fremstillet i afsnittet ”Forenkling og fornyelse” og lad det danne basis for et smykke til mænd. Hvad er et typisk maskulint udtryk? Hvad er maskulint design? Er Dyrberg/Kerns mandesmykker specielt maskuline? Undersøg i denne forbindelse, hvad begrebet ”metroseksuel” står for. Kan det relateres til dit igangværende designarbejde med maskuline smykker?

 

Ved arbejdet med denne indfaldsvinkel, ville dit overordnede emne ved årets slutning være ”Maskulint design”, som du så selvfølgelig skal have for øje i de fleste andre projekter, du arbejder med i årets løb.

   

Du kunne også gå den anden vej og kaste dig over den feminine side af smykkekunsten. Dit overordnede emne ved årets slutning ville så være ”Feminint design”. Dette ville være det emne, du skulle have for øje ved arbejdet med de fleste af årets andre projekter.

 

 

 

Hans Staunstrup Jeppesen/21.06.06